Tarieven

Ons systeem berekent automatisch voor u het voordeligste tarief. Via Smart Shipping verstuurt u uw expresse zendingen (vooralsnog vanuit regio Rotterdam) over de hele wereld.

Envelop zendingen

Via Smart Shipping verstuurt u uw expresse envelop zendingen over de hele wereld. U geeft aan wanneer u het wilt dat wij het bij u ophalen. Ons systeem berekent automatisch voor u het voordeligste tarief. Of het nu gaat om een te versturen envelop naar Groningen of Amerika, Smart Shipping organiseert het voor u. 

Pakket zendingen / Dounaneplichtig buiten de EU

Indien u uw pakket zending verstuurd naar buiten de EU, kunnen hiervoor toeslagen in rekening worden gebracht. Ons systeem berekend op basis van de door u ingegeven informatie zo goed als het kan het tarief. Bij ontvangst van uw zending bij ons op kantoor, controleren wij uw zending of deze overeenkomt met de opgegeven informatie en controleren we of de juiste vervoerder hieraan is gekoppeld. Tijdens het verzendtraject komt het zo nu en dan voor dat er een toeslag extra wordt berkekend. Indien dit het geval is, informeren wij u tijdig hierover.

Verzendkosten

De verzendkosten van een pakket of envelop (document) hangen globaal gezien af van de volgende factoren: afleveradres en afmetingen.

De verzendkosten van een pakket zijn afhankelijk van waar het pakket naar toe wordt gestuurd. Buiten Nederland is vanzelfsprekend duurder dan dat je aan een adres in Nederland iets verstuurd. Een specifiek adres kan bepalend zijn of een vervoerder een toeslag in rekening brengt of niet. Sommige adressen vallen bijvoorbeeld voor een vervoerder in een afgelegen gebied. Bijvoorbeeld eilanden (ook in Nederland). 

De afmeting van het pakket is ook van invloed op de verzendkosten. De pakket vervoerders die je pakket over de weg vervoeren kennen maximale afmetingen voor een pakket: Met DHL kun je zelfs een pakket verzenden van maximaal 240 cm x 200 cm x 100 cm.

Expresse vervoerders, die je pakket door de lucht vervoeren, berekenen hun kosten op de exacte afmetingen. Deze vervoerders houden rekening met het volumegewicht van een pakket, dat wil zeggen dat er een berekening wordt gemaakt hoe zwaar het pakket van een bepaalde afmeting mag zijn. Indien het werkelijke gewicht van een pakket hoger is dan het volumegewicht, worden de verzendkosten over het werkelijke gewicht berekend en vice versa. De berekening hiervoor is L x B x H gedeeld door 5000. 

Zorg er dus voor dat u zo compleet mogelijk uw zendingen voorbereid en inschiet in Smart Shipping. Dan doen wij voor u de rest door de zending zelf bij u op te halen en via geschikte partner met het voordeligste tarief te versturen.

Heeft u een vraag over een zending, wilt u geholpen worden bij het boekproces of wilt u meer weten over onze mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer (010 412 22 41).